Haber

Dışişleri Bakanlığından İran, Irak ve Pakistan’a sağduyu çağrısı

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, “Dost ve kardeş İran, Irak ve Pakistan’ı, barışı ılımlı ve sağduyulu bir şekilde sağlamaya çağırıyoruz.”

Bakanlığın yaptığı açıklama şu şekilde:

“İran’ın Irak’ta belirli hedeflere yönelik saldırılarıyla başlayan, dün sabah İran’ın Pakistan’da belirli hedeflere yönelik saldırılarıyla genişleyen ve bu sabah (18 Ocak) Pakistan’ın İran içindeki hedeflere yönelik saldırılarıyla tırmanan gelişmelerden endişe duyuyoruz.

Sorunların, BM Şartı başta olmak üzere uluslararası hukukun temel ilkeleri çerçevesinde, ülkelerin egemenlik ve toprak bütünlüğüne karşılıklı saygıyı esas alan, dostluk ve kardeşlik anlayışıyla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm sorunların, bölgesel güvenlik ve istikrarı daha fazla tehdit etmeden, diyalog ve işbirliği yoluyla çözülmesini umuyoruz.

Dost ve kardeşlerimizi İran, Irak ve Pakistan’ı itidal ve sağduyuyla barışı sağlamaya davet ediyoruz. “Türkiye Cumhuriyeti, anlaşmazlıkların barışçıl çözümü konusunda deneyimlerini paylaşmaya ve bölge ülkelerine katkı sağlamaya hazırdır.” (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu