Shell Türkiye afet bölgesinde çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik merkezler kuruyor
Yüzyılın felaketinden etkilenen vatandaşların yanında olmayı sürdüren Shell Türkiye, afet bölgesinde 20 farklı noktada kurduğu merkezlerle çocukların, gençlerin ve kadınların yanında olmaya devam ediyor.
Shell Türkiye, 6 Şubat depreminin ardından güzelleşme ve gelişim için başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere toplumun ihtiyaçlarına özel tasarlanmış sosyal ve duygusal güçlendirme programları sunuyor. Bu bağlamda Shell, Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşları olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile güçlü bir dayanışma ağı oluşturdu. Aynı zamanda Kadınların Elleri sosyal girişimi ile iş birliği yaparak depremden etkilenen kadın girişimcilerin ürünlerini Shell Select Market’lerde satarak gelir elde etmelerinde rol oynuyor.
TEGV iş birliğiyle Hatay Aşağı Ekinci 1 Konteyner Kenti’nde kurulan Shell Toplama Birimi, TOG iş birliğiyle Belen’deki Basketbol Köyü Konteyner Kenti’nde kurulan Shell Takviye Merkezi ve Hatay – İzmir Konteyner Kenti’ndeki TKDF Shell Mor Kampüsü 2018’de açıldı. 7 Eylül.
Açılış için düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan Shell Türkiye Ülke Lideri Ahmet Fazilet, başlattıkları dayanışma hareketinin güçlü bir şekilde devam ettiğine dikkat çekerek, “6 Şubat depreminden sonra ilk doğal tepkimiz iktidarla buluşmak oldu. İnsanların enkaz altından çıkarılabilmesi, çıkanların hayatta kalabilmesi için bölgenin akaryakıt ihtiyacını karşıladık. Bu doğrultuda çok çalıştık. O dönemde diğer çalışmalarımızla da maddi olarak kendimizi desteklemeye çalıştık. Sonraki dönemde daha kalıcı ve uzun vadeli olarak neler yapabileceğimize baktığımızda bölgenin en çok etkilenen kesimlerinin çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu gördük.Bu bağlamda da 3 sivil toplum kuruluşuyla çalıştık. Onlarla birlikte 4 ilimizde 20 noktada manevi ve sosyal güçlendirme eğitim merkezleri kurma kararı aldık.Bu noktaları Toplum Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Türk Kadın Dernekleri Federasyonu ile oluşturduk. Bugünkü açılışlarda birkaç güzel örnek görme şansımız oldu. Tabii bu bölgeye her geldiğimizde olduğu gibi bir yandan ağır bir üzüntü, diğer yandan geleceğe dair gerçek umutları yaşıyoruz. “Bu merkezlerin çalıştığını, çocuklara, kadınlara, gençlere faydalı olduğumuzu görmek bizi mutlu ediyor” dedi.
Shell Türkiye afet bölgesinde iyileşme ve dönüşüm için çalışıyor
Shell’in Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) iş birliğiyle Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya konteyner kentlerindeki toplam 12 öğrenim ünitesinden 8’i tamamlandı, 4’ünün de inşaatı devam ediyor. TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, bu merkezlerde çocuklara eğitim ve sosyal etkileşim olanakları sunarak iyileşme sürecine katkı sağladıklarını belirterek, “Deprem bölgesindeki konteyner kentlerde toplama üniteleri açmak için Shell Türkiye ile bir süredir çalışıyoruz. Hatay’da ise Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Antakya’da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “12 adet toplama ünitesinden 8’inin kurulumu tamamlandı. Bunlardan 4 tanesinin planlama ve kurulum aşaması devam ediyor” dedi.
Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürü Ayşe Kırmızılı, Shell Türkiye iş birliğiyle Kahramanmaraş ve Hatay’da 6-17 ve 18-25 yaş arası çocuk ve gençlere yönelik 2 destek merkezi kurulduğunu belirterek, “Bugün Belen’deyiz. Hatay’da Türkiye Toplum Gönüllüleri Vakfı destek merkezinin açılışındayız. Bu merkezi Shell Türkiye’nin katkılarıyla hayata geçirdik. Depremin ilk gününden bu yana bölgedeyiz.”
Shell Türkiye ile 6 Mor Kampüs kuruldu
Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Shell Türkiye iş birliğiyle Hatay ve Malatya’da 6 Mor Kampüs kurulduğunu ve bu merkezlerin kadınlara güvenli bir alan sunduğunu belirterek, “İlçede 6 kampüs inşa ediyoruz. Bu bölgedeki 6 kampüsün tamamı finanse edildi.Shell Purple Kampüs’ün ana işlevi “Shell ile 1 yıllık bir işbirliğimiz olacak. Bu 1 yıl içerisinde Mor Kampüslerdeki bu güvenli alanlardan kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve engelliler yararlanacak” dedi. – HATAY