Ulusal Kırmızı Et Meclisi Başkanı Hacıince’den ‘algı’ uyarısı açıklaması
Ulusal Kırmızı Et Kurulu Başkanı Ahmet Hacıince, son haftalarda dana karkas et fiyatlarında yaşanan artışın ardından bazı dairelerin endişeye dayalı bir algı oluşturmaya çalıştığını belirterek, “Meclis olarak et fiyatlarının düşeceği algısını oluşturmaya çalışanları istiyoruz. bilerek veya bilmeyerek kontrolden çıkmak, bu tavırdan uzak durmak.Her pazar arz talep dengesini kendisi kurar.
Hacıince yaptığı yazılı açıklamada kırmızı et sektöründeki fiyat hareketlerini değerlendirdi.
Son haftalarda dana karkas et fiyatlarında bir miktar artış yaşandığına dikkati çeken Hacıince, “Kuzu eti fiyatları da bu seviyelerde. Bu hafif fiyat dalgalanmasının ardından bazı kesimler et konusunda korku temelli bir algı oluşturmaya çalışıyor. Fiyat artışı yoluyla piyasaya böyle bir yaklaşımı anlamakta zorlanıyorum.” sözlerini kullandı.
Kesimlik sığır ve et ithalatına sıcak bakmadıklarını vurgulayan Hacıince, Türkiye’nin kırmızı et ihtiyacının hayvan zenginliği dikkate alındığında kendi dinamikleriyle karşılanabileceğinin altını çizdi. Hacince dedi ki:
“Meclis olarak bilerek veya bilmeyerek et fiyatlarının kontrolden çıkacağı algısı oluşturmaya çalışanların bu tutumdan uzak durmalarını istiyoruz. Her piyasa arz talep dengesini kurar. Talep noktasında, ne yapılırsa yapılsın fiyatları anormal noktalara çekmek ve kontrolden çıkarmak mümkün değil.”